Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Schneeschuhwanderung b lodge
scroll down

Time out med utsikt

För att ladda batterierna och kunna tillbringa mycket tid i sitt adoptivland Österrike byggde belgaren Gerdy Biesbrouck ett semesterhus åt sig och sin familj i Kirchbach (Kärnten), "B-Lodge". Nyligen började han också hyra ut det till turister.

Det är de fina barndomsminnena från semestrarna med hela familjen som alltid har hållit Gerdy nära Österrike. Han tycker om regionen runt Kirchbach, människorna här och deras kultur, och han uppskattar naturen och lugnet. För att fortsätta den vackra familjetraditionen och på lång sikt skapa en plats med balans till sitt krävande yrkesliv som entreprenör i Belgien, bestämde han sig för att bygga sitt eget semesterhus här.

Medvetet regional

En stor del av de byggmaterial som används, t.ex. träet till fasaden på B-Lodge, kommer direkt från regionen, och han anlitade också huvudsakligen lokala hantverkare för själva byggandet. "Många små saker bidrar också till den stora bilden", berättar Gerdy om sina ansträngningar för att främja den regionala ekonomin. Möblerna ritade han själv och tillverkade i sitt eget snickeri - till och med tvättställen gjorde han för hand. Med RIKA STEP-kaminen integrerade han inte bara en annan österrikisk kvalitetsprodukt i sin stuga, utan framför allt förde han in behaglig värme och en feelgood-atmosfär i vardagsrummet. Den effektiva, ekonomiska driften och den tidlösa moderna designen, som perfekt matchar hans möbler, övertygade Gerdy direkt. Hans gäster är mycket entusiastiska över kaminen, vilket naturligtvis gör honom särskilt glad.

B-Lodge
Vardagsrum med balkong i B-Lodge
Gerdy
Gerdy: "Flamornas spel är fascinerande och skapar en djup känsla av inre frid. Det ger rummet en mysighet som vi alla verkligen uppskattar och njuter av varje gång!"

Äventyr med rekreationsfaktor

Sedan B-Lodge stod färdigt 2022 har Gerdy kommit till Österrike för några dagar ungefär varannan månad. Oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter - när som helst på året har B-Lodge en speciell charm och regionen runt Kirchbach erbjuder massor av fritidsaktiviteter.

Gerdy bjöd in oss att själva uppleva hans semesterhus och tillbringa en avkopplande dag i Kirchbach. Fem RIKA-medarbetare tackade ja till inbjudan och packade utan vidare sina snöskor. Från höst till vår finns det snö i Gailtal och Karniska alperna, vilket teamet blev väl medvetna om under en omfattande snöskovandring på Plöckenpasset. Helt utmattade såg de fram emot en mysig eftermiddag i B-Lodge och blev inte besvikna: snygga, moderna möbler, en hemtrevlig atmosfär, mycket trä och en fantastisk utsikt över Kirchbach väntade på dem. Kaminen tändes snabbt - de är ju proffs på det - och så tillät de sig en kort andningspaus framför den flammande elden. Efter några omgångar "Hej, bli inte arg", som krävde ett glas vin eller två efteråt, avslutade de sedan dagen med en avkopplande middag tillsammans.

B-Lodge
Utsikten från balkongen i B-Lodge är imponerande även vid dåligt väder.
B-Lodge
Elden tänds snabbt och drar genast till sig de första kalla fötterna.
B-Lodge
Inget för svaga hjärtan: spelet "Hey, don't get angry" var en het historia. Ett glas vin efteråt gjorde att laget kunde "lugna ner sig".
B-Lodge
En mycket lyckad dag i Kärnten avrundades med en mysig kvällsmåltid tillsammans.

Slutsats: B-Lodge är den perfekta platsen för familj och vänner, för kvalitetstid, för att koppla av och släppa taget - och vi är glada över att en av våra RIKA vedeldade kaminer kan bidra till den mysiga atmosfären. Vi tackar Gerdy och hans familj för deras gästfrihet och önskar dem många fler avkopplande timmar i Kärnten!

https://b-lodge-kärnten.com/en/

Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.