Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

Pel­let­skamin­er

Vi gillar det okomplicerat. En mysig brasa med helautomatisk komfort.

PEL­LET­SKAMIN­ER OCH DERAS FÖRDE­LAR

En pelletskamin kombinerar stämningen hos en traditionell braskamin med den senaste tekniken och maximal användarvänlighet.

VAD ÄR EN PEL­LET­SKAMIN?

Pelletskaminer värms upp helt automatiskt med träpellets och motsvarar till utseendet en klassisk braskamin som eldas med vedträn. Flammorna är mer diskreta och knastrandet och poppandet är mindre hörbart.

+ OLIKA MODELLER AV BRASKAMINER

Pelletskaminer finns i en mängd olika varianter: runda, fyrkantiga, med sidobeklädnad av natursten eller med integrerat bakutrymme. Värmeeffekten varierar mellan 2,5 och 10 kW beroende på modell och lämpar sig för både mindre och större rum.

+ PELLETS BRÄNSLE

Pellets tillverkas av trä- och sågverksbiprodukter, är regionalt tillgängliga och ekologiska. De har ett mycket högt värmevärde och förvaras rena och fria från trädamm i säckar. När de har fyllts på i pelletsbehållaren transporteras de helautomatiskt in i förbränningskammaren.

HUR FUNGER­AR EN PEL­LET­SKAMIN?

Alla RIKA pelletskaminer kan drivas oberoende av rumsluften. Alla processer körs helt automatiskt. Detta gör dem bekväma, ekonomiska i sin förbrukning och miljövänliga.

RIKA SONO

+ HELAUTOMATISK STYRNING

Förbränningsprocessen i pelletskaminer kräver ingen manuell styrning - från påfyllning av bränsle i braskaminen till lufttillförsel sker alla processer automatiskt. Dessa är optimerade för att alltid få ut maximalt av bränslet och för att orsaka minimala utsläpp.

+ STORA PELLETSTANKAR

Pelletsbehållarna i RIKA pelletskaminer har plats för upp till 50 kg pellets för särskilt långa påfyllningsintervall. Stora öppningar möjliggör bekväm påfyllning. I uppvärmningsläge transporteras pelletsen kontinuerligt in i förbränningskammaren via en skruvtransportör.

VIL­KA ÄR FÖRDE­LAR­NA MED PEL­LET­SKAMIN­ER?

Pelletskaminer värmer särskilt effektivt och med låga utsläpp och kan styras intuitivt. De är hållbara, läckagesäkra och störningsfria.

+ ENKEL KONTROLL

Pelletskaminer kan manövreras via pekskärm - på begäran även tids- och platsoberoende online via smartphone eller via röst med Alexa Voice Service. Bland annat kan uppvärmningstider programmeras eller önskad rumstemperatur och värmeeffekt ställas in.

+ TYST I DRIFT

Kontinuerlig pelletstransport med steglös drivning, optimal rökgasledning och avsaknad av konvektionsfläkt reducerar driftsljudet till ett minimum.

+ ANVÄNDER VÄRME FLERA GÅNGER OM

Via RIKA MULTIAIR-tekniken kan den varma konvektionsluften ledas in i upp till två andra intilliggande rum. Enkelt, effektivt och tyst.

+ MINIMAL ANSTRÄNGNING

Det självrengörande intervallsystemet med askutmatning med lutande galler transporterar automatiskt bort askrester till askbehållaren. Det patenterade glassköljningssystemet förhindrar att glasrutan sotas och minimerar därmed rengöringsarbetet. Även monteringsarbetet är vanligtvis lågt: vid en eventuell flytt kan pelletskaminen enkelt demonteras och monteras igen.

+ MILJÖVÄNLIG UPPVÄRMNING

Inte bara användningen av det förnybara råmaterialet trä i form av pellets, utan även den sofistikerade pelletstekniken håller utsläppen under förbränningsprocessen på lägsta möjliga nivå.

Hittade du inte det du letade efter?

En översikt över alla våra braskaminer ger dig en inblick i de mest varierande modellerna med deras individuella särdrag. Ha kul när du surfar!