Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

Kom­bikamin­er

Vi värdesätter mångsidighet. Oavsett om det handlar om stockar eller pellets kan våra kombikaminer göra båda.

KOM­BIKAMIN­ER OCH DERAS FÖRDE­LAR

En kombikamin kan eldas med vedträn och pellets. Den kombinerar därmed alla fördelar med en öppen bras och en pelletskamin och erbjuder största möjliga oberoende.

VAD ÄR EN KOM­BIKAMIN?

En kombikamin är det bästa valet om du inte vill binda dig till ett bränsle och inte heller vill avstå från bekvämligheten med ett visst driftläge.

+ OBEROENDE OCH FLEXIBEL UPPVÄRMNING

Kombikaminer är mångsidiga och uppfyller alla krav: de kan eldas med pellets eller ved, med eller utan el, manuellt eller helautomatiskt. De anpassar sig flexibelt till individuella önskemål och krav när som helst.

+ BRASKAMIN OCH PELLETSKAMIN I ETT

Traditionella, klassiska braskaminer med sin speciella atmosfär, vedens knakande och sprakande i kombination med pelletsdriftens alla bekvämligheter - det är vad som kännetecknar kombibraskaminer.

HUR FUNGER­AR EN KOM­BIKAMIN?

För att växla mellan ved- och pelletsdrift behöver braskaminen inte bytas ut eller byggas om.

+ ÖVERGÅNG MELLAN VEDTRÄ OCH PELLETS

Kombikaminer kan användas som braskamin eller pelletskamin. De har helautomatisk bränsleavkänning: om vedspisen slocknar växlar braskaminen automatiskt till pellets.

+ REGLERAD LUFTTILLFÖRSEL

Regleringen av förbränningsluftvolymen i kombikaminer är alltid helautomatisk, oavsett om det gäller ved- eller pelletseldning. Detta gör uppvärmningen särskilt effektiv och miljövänlig.

VIL­KA ÄR FÖRDE­LAR­NA MED KOM­BIKAMIN­ER?

Kombikaminer kombinerar alla RIKA:s innovationer och funktioner från ved- och pelletssektorn.

+ TYST DRIFT

Permanent pelletstransport med steglös drivning, optimal rökgasledning och avsaknad av konvektionsfläkt reducerar bullret till ett minimum vid pelletsdrift.

+ MINIMALT UNDERHÅLL

Intervall självrengörande system med lutande galler, askavskiljning och optimerad glassköljning för ett långvarigt rent glas håller rengöringsbehovet mycket lågt.

+ ANVÄNDER VÄRME FLERA GÅNGER ÖVER

Med RIKA MULTIAIR kan den uppvärmda luften riktas in i upp till två ytterligare, intilliggande rum. Detta gör att du enkelt och bekvämt kan värma upp tre rum samtidigt.

+ EFFEKTIV UPPVÄRMNING

Behaglig värme med lägsta möjliga bränsleförbrukning gör braskaminerna ekonomiska och miljövänliga. RIKAs innovativa förbränningsteknik får alltid ut mesta möjliga av pellets och ved.

+ ENKEL KONTROLL

I pelletsläge kan kombikaminen styras via pekskärm, online och till och med med röststyrning. Men även vid vedeldning är manövreringen enkel: den optimala tidpunkten för påfyllning av bränsle signaleras och lufttillförseln regleras helt automatiskt.

Hittade du inte det du letade efter?

En översikt över alla våra braskaminer ger dig en inblick i de mest varierande modellerna med deras individuella särdrag. Ha kul när du surfar!