Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

Kom­bikamin­er

Vi värdesätter mångsidighet. Oavsett om det handlar om stockar eller pellets kan våra kombikaminer göra båda.

KOM­BIKAMIN­ER OCH DERAS FÖRDE­LAR

En kombikamin, även kallad hybridkamin, kan eldas med vedträn och pellets. Den kombinerar därmed alla fördelar med en öppen bras och en pelletskamin och erbjuder största möjliga oberoende.

VAD ÄR EN KOM­BIKAMIN?

En kombikamin är det bästa valet om du inte vill binda dig till ett bränsle och inte heller vill avstå från bekvämligheten med ett visst driftläge.

+ OBEROENDE OCH FLEXIBEL UPPVÄRMNING

Kombikaminer är mångsidiga och uppfyller alla krav: de kan eldas med pellets eller ved, med eller utan el, manuellt eller helautomatiskt. De anpassar sig flexibelt till individuella önskemål och krav när som helst.

+ BRASKAMIN OCH PELLETSKAMIN I ETT

Traditionella, klassiska braskaminer med sin speciella atmosfär, vedens knakande och sprakande i kombination med pelletsdriftens alla bekvämligheter - det är vad som kännetecknar kombibraskaminer.

HUR FUNGER­AR EN KOM­BIKAMIN?

För att växla mellan ved- och pelletsdrift behöver braskaminen inte bytas ut eller byggas om.

+ ÖVERGÅNG MELLAN VEDTRÄ OCH PELLETS

Kombikaminer kan användas som braskamin eller pelletskamin. De har helautomatisk bränsleavkänning: om vedspisen slocknar växlar braskaminen automatiskt till pellets.

+ REGLERAD LUFTTILLFÖRSEL

Regleringen av förbränningsluftvolymen i kombikaminer är alltid helautomatisk, oavsett om det gäller ved- eller pelletseldning. Detta gör uppvärmningen särskilt effektiv och miljövänlig.

VIL­KA ÄR FÖRDE­LAR­NA MED KOM­BIKAMIN­ER?

Kombikaminer kombinerar alla RIKA:s innovationer och funktioner från ved- och pelletssektorn.

+ TYST DRIFT

Permanent pelletstransport med steglös drivning, optimal rökgasledning och avsaknad av konvektionsfläkt reducerar bullret till ett minimum vid pelletsdrift.

+ MINIMALT UNDERHÅLL

Intervall självrengörande system med lutande galler, askavskiljning och optimerad glassköljning för ett långvarigt rent glas håller rengöringsbehovet mycket lågt.

+ ANVÄNDER VÄRME FLERA GÅNGER ÖVER

Med RIKA MULTIAIR kan den uppvärmda luften riktas in i upp till två ytterligare, intilliggande rum. Detta gör att du enkelt och bekvämt kan värma upp tre rum samtidigt.

+ EFFEKTIV UPPVÄRMNING

Behaglig värme med lägsta möjliga bränsleförbrukning gör braskaminerna ekonomiska och miljövänliga. RIKAs innovativa förbränningsteknik får alltid ut mesta möjliga av pellets och ved.

+ ENKEL KONTROLL

I pelletsläge kan kombikaminen styras via pekskärm, online och till och med med röststyrning. Men även vid vedeldning är manövreringen enkel: den optimala tidpunkten för påfyllning av bränsle signaleras och lufttillförseln regleras helt automatiskt.

Hittade du inte det du letade efter?

En översikt över alla våra braskaminer ger dig en inblick i de mest varierande modellerna med deras individuella särdrag. Ha kul när du surfar!