Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

Ved­kamin­er

Vi gillar det traditionella. Ett klassiskt spel av flammor skapar en stämningsfull atmosfär.

VEDEL­DADE BRASKAMIN­ER OCH DERAS FÖRDE­LAR

Från de naturliga lågorna till det typiska knakandet och sprickandet i veden: en braskamin - även kallad vedeldad eller svensk kamin - tilltalar alla sinnen.

VAD ÄR EN BRASKAMIN?

Vedeldade braskaminer drivs med vedträn som läggs på manuellt. Förbränningen och lufttillförseln regleras manuellt eller automatiskt.

+ OLIKA MODELLER AV BRASKAMINER

Braskaminer finns i olika utföranden: små, runda, vridbara, rumsluftoberoende, med kokplatta eller bakfack, värmelagring eller t.o.m. täljstensbeklädnad.

+ TRÄBRÄNSLE

Trä är ett regionalt tillgängligt, förnybart bränsle och räknas därför som förnybar energi. Upptag och avgivning av koldioxid är nästan i balans, vilket gör trä till en klimatneutral energikälla.

HUR FUNGER­AR EN BRASKAMIN?

Lägga i vedträn, tända brasan, reglera friskluftstillförseln och tömma askfatet då och då - detta är de viktigaste åtgärderna för att använda en braskamin.

+ INTELLIGENT UPPVÄRMNING

RIKATRONIC-tekniken gör användningen av kaminen så bekväm, effektiv och miljövänlig som möjligt. Hela förbränningsprocessen styrs helt automatiskt och det maximala utvinns ur träbränslet. Beroende på modell sker även tändningen automatiskt. Eco-läget förlänger dessutom förbränningstiden för små mängder ved.

+ MANUELL PÅFYLLNING

Stockarna läggs i manuellt. Beroende på kaminmodell visas den optimala tidpunkten för att lägga i veden: På så sätt undviks hög bränsleförbrukning på grund av för tidig påfyllning eller avbrott i förbränningsprocessen på grund av för sen påfyllning av vedträn.

RIKA SOL

VIL­KA ÄR FÖRDE­LAR­NA MED BRASKAMIN­ER?

Braskaminer skapar en unik känsla av välbefinnande och kan styras antingen manuellt eller, tack vare den senaste tekniken, helt automatiskt.

+ UPPLEV VÄRMEN

Det harmoniska flammönstret och det rogivande knastret och poppet skapar en enastående atmosfär. Den behagliga värmestrålningen ger en alldeles speciell känsla av välbehag.

+ ERGONOMISKT HANDHAVANDE

Med enhandsreglaget på ergonomiskt optimal höjd kan du enkelt och bekvämt reglera din braskamin.

+ SNABBT VÄRMA UPP RUMMEN

Vedeldade braskaminer värms upp snabbare och fyller rummet med behaglig värme på mycket kort tid - nämligen på cirka 15 till 30 minuter. De är det perfekta komplementet till ofta tröga centralvärmesystem.

+ LÅNG VÄRMEHÅLLNING

Tack vare ett förvaringspaket som tillval kan vissa braskaminmodeller erbjuda mysig värme under ännu längre tid.

Hittade du inte det du letade efter?

En översikt över alla våra braskaminer ger dig en inblick i de mest varierande modellerna med deras individuella särdrag. Ha kul när du surfar!