Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

Test av brask­i­amin­styp

Vilken braskamin passar dig?

Individuella krav, personlig stil och rumsliga eller strukturella begränsningar är bara några aspekter att tänka på när man köper en braskamin. Vi ger dig en översikt över de viktigaste beslutskriterierna och hjälper dig att välja den perfekta braskaminen!

RIKA braskaminer är lika individuella som du och har en sak gemensamt: de uppfyller de högsta kvalitets- och säkerhetsstandarderna, är hållbara och erbjuder full komfort med en hög nivå av miljökompatibilitet. Oavsett om det är pellets- eller vedeldning - den naturliga värmen ger komfort och säkerställer den speciella trivselfaktorn i ditt hem. Svara på de 5 frågorna i vårt braskamintest så berättar vi vilken typ av kamin du är och vilka braskaminmodeller som bäst uppfyller dina specifika krav. Ha det så kul!

+

Bara 4 steg till din drömbraskamin

  • Utför braskamintestet
  • Välj din braskamin
  • Konfigurera din braskamin
  • Besök din RIKA återförsäljare

Hur stort är rummet som ska värmas upp?

OFENTYPENTEST Raumgroesse

Mindre slutna rum kan snabbt bli överhettade. Förutom braskaminer med låg nominell värmeeffekt är det dock även möjligt att använda en förment överdimensionerad braskamin för dellastdrift (i bästa fall med automatiskt styrd avbränning). Mer information om "överdimensionering" hittar du i Vanliga frågor och i bloggen.

Vill du värma upp flera rum?

OFENTYPENTEST Mehrere Raeume

Beroende på modell kan RIKA braskaminer värma upp till 3 rum samtidigt: RIKA MULTIAIR transporterar den luft som värms upp av braskaminen via anslutningsrör till upp till två andra rum, som värms upp med konvektionsluft.

Vilket flammönster föredrar du?

OFENTYPENTEST Flammenbild

Beroende på braskamintyp kan du njuta av en traditionell öppen eld eller ett vackert, jämnt eldmönster.

Vill du höra elden tydligt eller ska din braskamin vara mycket tyst när den används?

OFENTYPENTEST Lautstaerke

Vedeldade braskaminer kännetecknas av det typiska knakandet och sprakandet från veden, medan pelletskaminer är extremt tysta i drift.

Ska bränsletillförseln vara manuell eller automatisk?

OFENTYPENTEST Brennstoffzufuhr

I uppvärmningsläget måste ved läggas till manuellt, medan pellets matas in automatiskt.

Har ni några frå­gor?

Vi har svaren! I vår FAQ hittar du massor av annan användbar information, tips och tricks om braskaminer: från planering och val till korrekt uppvärmning, underhåll och skötsel.
faqs