Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

RIKA Filosofi

Ett företag med vision

En braskamin är alltid mer än "bara" en värmekälla.

Den för samman familj och vänner, har ett avgörande inflytande på hur våra bostadsområden ser ut och hjälper oss att lämna vardagen bakom oss. Den mysiga elden gör ett hus till ett hem - det är just det som vi hävdar. Vi bygger inte bara braskaminer, vi skapar livskvalitet.

Redan från början inspirerar vi våra kunder med stilkänsla, gediget hantverk och omsorg om detaljer. Vi kombinerar modern och miljövänlig tillverkningsteknik med individuell design. Unikt och övertygande, känslomässigt och funktionellt.

Vi älskar att tänka vidare och ta in nya idéer. Varför skulle en braskamin inte kunna styras med röststyrning eller tändas med en knapptryckning, kombinera pellets och stockar, värma upp flera rum samtidigt eller till och med fungera som ugn?

Våra kaminer förkroppsligar originaliteten, passionen och längtan som går hand i hand med elden - tolkade på ett modernt sätt och anpassade till vår moderna livsstil.

Vi är stolta över vår väg och våra produkter, över våra rötter och vår öppenhet för nya saker!

Med rötter i Österrike

Förutom den tekniska expertisen finner vi i Österrike framför allt den känslomässiga förankring till trä, natur, tradition och familj som krävs för att utveckla och tillverka våra kaminer

Med röt­ter i Öster­rike

Karl Riener, ägare av RIKA

Karl Riener, ägare av RIKA

Karl Riener sen. grundade företaget för över 60 år sedan. I dag är RIKA en av de mest kända tillverkarna av braskaminer i Europa, en kvalitets- och innovationsledare i branschen. Och ett äkta österrikiskt familjeföretag.

RIKA står för Riener Karl, din pappas namn och även ditt namn. Vad står RIKA för mer?
För ett familjeföretag och för traditionen, förstås. Från en generation till nästa. Och med hela familjen. Som varumärke står RIKA för mycket passion för det vi gör. Sedan står vi för ett ansvar som vi lever upp till. Ansvar gentemot våra kunder och anställda, men också gentemot naturen och kommande generationer.

Men RIKA står naturligtvis också för braskaminer på högsta värmenivå.
På ytan är det sant. Jag säger dock alltid: Vi säljer inte bara braskaminer. Vi erbjuder livskvalitet. Värmen är bara en aspekt. Atmosfären som skapas när elden sprakar, doften av ved, objektets design, men också kunskapen om hållbar och innovativ uppvärmning - allt detta gör en RIKA braskamin till mycket mer än bara en värmekälla.

Er slogan är: "Österrikes eld". Vad menar ni egentligen med det?
Den har många olika aspekter. Å ena sidan beskriver det tydligt vårt ursprung och får oss att förvänta oss en viss kvalitet. Å andra sidan står eld också för passion. Särskilt i Österrike har vi en stor passion för komfort, design, hantverk, tradition och familj. Vi älskar och skyddar naturen, vi är uppfinningsrika. Alla dessa värden gäller även för RIKA. Och vi två är traditionellt sett mycket bekanta med den kalla årstiden här.

Ni köper material och stenar från hela världen, men tillverkningen sker i Österrike. Ett grundläggande beslut?
Det är helt klart. Här hittar vi helt enkelt det koncentrerade hantverk som krävs för en RIKA braskamin. Men naturligtvis spelar också den känslomässiga komponenten en roll. Vi är hemma här, vi har våra rötter här. Och vår mentalitet, vår kultur och vår värdegrund finns i varenda en av våra braskaminer.

Om vårt företag

RIKA Innovative Ofentechnik GmbH är en av de ledande leverantörerna av högkvalitativa vedeldade braskaminer och marknadsledare för pelletkaminer i de tysktalande länderna.

RIKA grundades 1951 i Micheldorf i Oberösterreich och drivs som ett familjeföretag av Karl Riener i tredje generationen.

Passionen för braskaminer har sin bakgrund i skapandet av en del livskvalitet. Anspråket att ständigt sätta nya standarder för kvalitet, innovation och design resulterar i en ständig vidareutveckling av braskaminer i form och funktion och har lett till en bred produktportfölj av vedkaminer, pellet- och kombikaminer, värmeinsatser och design eldstäder.

Tack vare sin mångåriga erfarenhet av kamintillverkning och produktinnovationer som den första pelletkaminen i Europa anses RIKA vara en pionjär inom branschen. När det gäller hållbarhet har RIKA åtagit sig att frivilligt uppfylla alla krav och certifiering i enlighet med de strängaste internationella riktlinjerna. RIKA har bland annat tilldelats världens viktigaste miljöpris, Energy Globe Award, har nu över 300 anställda och ett internationellt återförsäljarnätverk.