Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG

Värmein­satser

Vi följer med tiden. Toppmodern teknik för befintliga eldstäder.

VÄRMEIN­SATSER OCH DERAS FÖRDE­LAR

Värmeinsatser sätts in direkt i en befintlig kakelugn eller öppen braskamin och drivs med pellets.

VAD ÄR EN VÄRMEIN­SATS?

Med pelletsinsatser kan du blåsa nytt liv i din gamla braskamin. Vardagsrummets utseende och känsla bevaras.

+ MODERN TEKNIK

Inredningen i den befintliga braskaminen anpassas till den senaste tekniken med värmeinsatsen: hög verkningsgrad, låga utsläpp och automatiserade processer är några av de stora fördelarna.

+ CHARMERANDE UTSEENDE

Det traditionella utseendet på din befintliga braskamin förblir i stort sett detsamma. Den nya fronten på värmeinsatsen gör bara att den ser modernare ut och ger vardagsrummet en tidsenlig atmosfär.

HUR FUNGER­AR EN VÄRMEIN­SATS?

RIKA värmeinsatser drivs med pellets och har många bekvämligheter som gör uppvärmningen enkel och behaglig.

+ HELT AUTOMATISERADE PROCESSER

Hela förbränningsprocessen är automatiserad - från tändning till transport av pellets in i förbränningskammaren och reglering av lufttillförseln. Uppvärmningstider och rumstemperatur är därmed programmerbara och möjliggör maximal effektivitet med minimala utsläpp.

+ BEHAGLIG VÄRME

Värmeinsatsernas pelletstankar kan bekvämt fyllas på framifrån och rymmer upp till 20 kg pellets. Detta garanterar en behaglig värme under lång tid utan manuell påfyllning.

VIL­KA ÄR FÖRDE­LAR­NA MED VÄRMEIN­SATSER?

Värmeinsatserna har den senaste pelletstekniken och samtidigt ett traditionellt utseende som bibehåller charmen från svunna tider.

+ INTUITIV KONTROLL

Precis som pelletskaminer kan värmeinsatser manövreras via en pekskärm, online med en smartphone eller surfplatta och till och med med röststyrning. På- och avstängning, uppvärmningstider, värmeeffekt och rumstemperatur kan därmed styras enkelt och framför allt oberoende av tid och plats.

+ TYST DRIFT

RIKA använder högkvalitativa motorer med permanent drivning för kontinuerlig pelletstransport. Detta eliminerar klockljudet från konventionella pelletseldade kaminer.

+ EFFEKTIV UPPVÄRMNING

Pelletstekniken styr alla processer i braskaminen och optimerar därmed inte bara bränsleförbrukningen utan håller även utsläppen på en mycket låg nivå.

+ ANVÄNDER VÄRME FLERA GÅNGER ÖVER

Beroende på modell kan den uppvärmda luften transporteras via anslutningsrör till upp till två andra rum via RIKA MULTIAIR och dessa kan därmed också enkelt värmas upp.

+ MINIMAL ANSTRÄNGNING

Helautomatiska processer och det självrengörande intervallsystemet med tippgaller för askutmatning, som automatiskt transporterar askrester till askbehållaren, håller alla manuella aktiviteter på ett absolut minimum.

Hittade du inte det du letade efter?

En översikt över alla våra braskaminer ger dig en inblick i de mest varierande modellerna med deras individuella särdrag. Ha kul när du surfar!