Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
240131 F07 STROOMOP LESLUPINES 008
scroll down

Förän­dring genom värme: ett well­ness­par­adis med RIKA SONO

Efter en omfattande renovering av sin bondgård integrerade Cynthia pelletskaminen RIKA SONO i sitt hälsocenter för att skapa en mysig och miljövänlig atmosfär. Den tysta och effektiva kaminen bidrar till gästernas välbefinnande med sin behagliga värme och bidrar till den avkopplande atmosfären på platsen.

När möjligheten dök upp för Cynthia och hennes familj att ta över hennes föräldrars gamla bondgård tvekade de inte. Vid foten av de flamländska Ardennerna renoverade de fastigheten för att göra den till sitt hem. Den gamla ladugården bredvid huset blev ett provisoriskt hem under renoveringsarbetet och senare ett lekparadis för deras barn.

Nästan 30 år senare genomgick gymnasieläraren Cynthia en allvarlig ryggoperation. Under återhämtningsprocessen upptäckte hon de läkande effekterna av bastuvärme på sin kropp. Efter operationen bestämde hon sig för att ge upp sitt lärarjobb. Stressen och de långa resorna till jobbet tog ut sin rätt. Hon började utbilda sig inom skönhetsvård för att behärska alla aspekter av "välbefinnande". År 2020 byggdes den gamla ladugården om till en reception och wellnessavdelning där man erbjuder massage och ansiktsbehandlingar. En arkitektonisk pärla skapades i den vackra, rymliga trädgården. En privat wellnessavdelning med finsk bastu, turkiskt ångbad, avsvalkningspool och avkopplande bubbelpool. Det finns också en uppvärmd pool i trädgården och på våren och sommaren kan du njuta av tusentals växter, blommor och buskar.

RIKA SONO
RIKA SONO skapar en avkopplande atmosfär i Cynthias hälsoavdelning.


Mjuk värme och djup avslappning i wellnessavdelningen.

Tre värmepumpar installerades för att värma upp poolen, wellness- och välbefinnandeområdet. På taket finns också ett stort antal solpaneler. Under renoveringen av den gamla ladugården visade det sig att isoleringen inte var någon lätt uppgift på grund av valven och de tjocka väggarna. Endast taket var extra välisolerat. Golvvärme var inte heller aktuellt, så elradiatorer installerades. Som ett resultat av detta steg elräkningen i dessa rum snabbt kraftigt, även med solpaneler. Under de två första veckorna i januari stänger Cynthia dörrarna, dels för att det ändå är en lugn tid, men också för att det är en mycket "solfattig" tid då elen till värmepumpen kostar mycket pengar.

Därför letade Cynthia efter en annorlunda värmelösning för sitt mysiga rum. Hon ville ha ett värmesystem som utstrålade mysighet men som också erbjöd komfort. Hon valde en pelletskamin eftersom bränslepriset är mycket stabilare och billigare och eftersom den också kan uppfylla kriterierna för "mysighet" och "komfort".

Sökandet efter den rätta pelletskaminen gick snabbt. När hon såg RIKA SONO utställd i en lokal kaminbutik var det kärlek vid första ögonkastet. Hon visste att RIKA var ett bra varumärke; hennes syster, som bor i Österrike, hade också en sådan kamin och var nöjd med den. Kaminen från utställningslokalen, en RIKA SONO, var precis vad Cynthia behövde. En mindre, platt kamin med en vacker täljstensbeklädnad som utstrålar lugn och värme. Den snabba leveransen och installationen var en extra bonus.

Påfyllning av pellets går snabbt och enkelt.

Något som också var mycket viktigt för Cynthia när vi valde märke var kaminens ljud. På en plats där man vill koppla av vill man ju inte ha några störande ljud från pelletskaminens fläkt. RIKA:s kaminer fungerar utan konvektionsfläktar och med naturlig strålningsvärme, och det var lugnande nyheter. När Cynthia tar emot kunder ställer hon in kaminen på en behaglig temperatur när de kommer in. Under avkopplingsmomentet skruvar hon upp kaminen lite så att strålningsvärmen faktiskt når fram till människorna.

Vill du själv uppleva värmen i RIKA SONO och Cynthias vackra arbete? Besök då hennes hemsida och boka en stund av lugn, avkoppling och härlig värme.

https://website.leslupines.be/


copyright FORT 07

Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.