Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Sebastian und barbara
scroll down

Bar­fo­ta genom hel­gen

Barbara och Sebastian organiserar sina liv på ett medvetet sätt. Balans mellan arbete och fritid, mindfulness, njutning och närhet till naturen är deras livsfilosofi. Helgerna tillbringar de helst i sitt semesterhus i Waldviertel i Niederösterreich, som de värmer upp med en RIKA DOMO.

Barbara förverkligade sin passion för design och arkitektur under den fyra år långa planeringsfasen av fritidshuset. Med inspiration från de hyddor som vanligtvis finns i skogsbrynet i området och med utgångspunkt i den minimalistiska skandinaviska stilen byggdes ett modernt, ekologiskt och energibesparande hus med timmerstomme, huvudsakligen av lokala material som granvirke. Den stora fönsterfronten i söderläge ger gott om ljus i rummen och skapar en känsla av att vara utomhus. Dessutom har man fri utsikt över trädgården - Sebastians designområde. Här får han fritt utlopp för sin kreativitet och njuter av att arbeta i den friska luften. Deras hus är genomtänkt in i minsta detalj och förkroppsligar deras livsfilosofi. De har själva utfört så mycket som möjligt av byggnadsarbetet. Inredningen speglar deras karaktärer, är tidlös, högkvalitativ och bekväm på samma gång och feelgood-faktorn är särskilt viktig för dem. Närheten till Barbaras föräldrar förstärker känslan av ett hem.

Huset i Waldviertel värms upp med pelletskaminen RIKA DOMO.
RIKA DOMO är det enda värmesystemet i Barbara och Sebastians semesterhus.

Uppvärmning med livskvalitet

På grund av klimatförhållandena - temperaturen i regionen varierar kraftigt under dagen och kyls därför ner avsevärt på natten - används kaminen regelbundet långt in på våren. Att den är helt tillräcklig som enda värmekälla även under vintern beror dels på dess värmeeffekt, dels på dess stora pelletstank på 50 kg. "Även under den djupaste vintern, när vi är på semester, värmer DOMO huset till konstant 15 grader på en enda bränsletank i tre veckor", säger Sebastian entusiastiskt.

MULTIAIR-funktionen talar också till kaminens fördel, eftersom den gör det möjligt att överföra värmen direkt till det angränsande badrummet. "Det känns nästan som golvvärme där", säger Barbara och tillägger: "Våra gäster är alltid förvånade över att vår DOMO är den enda värmaren i huset." Pelletskaminen med sin svarta stålpanel passar perfekt in i det övergripande konceptet och erbjuder den stora fördelen att den kan styras online när som helst och var som helst med hjälp av RIKA FIRENET.


Mysig atmosfär med pelletskaminen DOMO
DOMO erbjuder maximal komfort, toppmodern teknik och elegant design.
RIKA DOMO värmer upp vardagsrummet och badrummet samtidigt.
Badrummet ligger direkt bakom det öppna vardagsrummet och värms också upp via MULTIAIR. Temperaturen i sovrummet intill kan enkelt regleras via en skjutdörr: Om det behöver vara svalare när du sover, stängs dörren helt enkelt och värmen stannar utanför.

Helst ute och rör på sig

I trädgården, i skogen eller vid sjön - naturen låter dig uppleva livet med alla dina sinnen. Motion i den friska luften har en befriande effekt. Men även inomhus, gärna barfota, finner de avkoppling och nedvarvning. Att laga vegansk mat, läsa eller dricka vin framför en brasa ger Barbara och Sebastian den energi de behöver för att starta en ny arbetsvecka full av kraft och energi.

Barbara och Sebastian


Barbara: "Förra året hade vi en total förbrukning på cirka 350 kg pellets under den huvudsakliga uppvärmningsperioden. Våra bränslekostnader uppgick därmed till cirka 100 euro. Och den underbara atmosfären var en ovärderlig bieffekt!"

Sebastian: "Fritid spelar en viktig roll i våra liv, vilket är anledningen till att vi har arbetat en fyradagarsvecka under en tid nu. Vi älskar båda vårt arbete och trivs med att bo i stan. På landsbygden hittar vi den perfekta balansen till våra krävande arbetsliv och njuter av naturen, lugn och ro och, framför allt, tid för oss själva."

Ute i naturen
Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.