Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Tree Hotel 4 1080x1080
scroll down

Mel­lan him­mel och jord

Pelletskaminen RIKA MIRO har särskilda privilegier i den svenska byn Harads: den värmer upp den senaste trädkojan "Seventh Room" i det världsunika Treehotel.

Treehotel by Britta och Kent Lindvall är förmodligen den främsta attraktionen i Lappland. Det har i åratal varit mycket populärt bland resenärer, arkitekter och designälskare från hela världen och har nu sju extraordinära trädhus. Upp till fem gäster vardera kan tillbringa sin semester här på höga höjder: omgivna av trädtoppar och lyxig komfort mitt i orörd natur.

En dröm om en trädkoja

Harads, med sina 600 invånare, ligger bara en timmes flygresa från Stockholm och är Britta och Kent Lindvalls hemby. De två är djupt rotade i regionen och ville "bygga" sin framtid här. Baserat på Jonas Selberg Augustséns film "Trädälskaren", som spelades in i byn, utvecklade de idén till sitt okonventionella trädhotell. Tillsammans med tre av Sveriges mest kända arkitekter förverkligade de slutligen projektet - under förutsättning att de gjorde så lite ingrepp i naturen som möjligt.

Från "Ufo" till "Fågelbo" till "Rubiks kub

Namnet på varje trädkoja är programmet - och ett konstverk i sig. I "Seventh Room" svävar man till exempel tio meter över skogsbotten. Undersidan täcks av ett foto i naturlig storlek: det visar de träd som stod på denna plats innan den byggdes. Trädsviten sträcker sig över 75 kvadratmeter och erbjuder ren lyx. Skandinaviska trämöbler och naturliga textilier dominerar inredningen. Generösa panoramafönster ger en hisnande utsikt över Lule älvdal och det fascinerande naturskådespelet med norrsken. Utsiktsterrassen är placerad runt en tall och tack vare nätgolvet har man även direkt utsikt neråt.

Sjunde rummet på Treehotel i Sverige
"Seventh Room": Treehotels nyaste trädkoja i svenska Lappland
Terrass med utsikt
Utsiktsterrass med utsikt över skogsmarken nedanför.

Älgsafari, snöskovandring, isfiske eller...

... Björnskådning - en händelserik dag i naturen på Treehotel avrundas på bästa sätt framför den mysigt varma MIRO pelletskaminen. Att värma med ved är en välkänd tradition i Skandinavien. Pelletskaminen MIRO fortsätter denna tradition på ett modernt och effektivt sätt: Den tidlösa, utrymmesbesparande designen passar perfekt in i trädsviten. De många fördelarna, framför allt den enkla driften och den miljövänliga pelletsvärmetekniken, övertygade arkitekterna och operatörerna på Treehotel i lika hög grad.

MIRO på Treehotel
MIRO gör uppvärmningen särskilt behaglig.

Bilder: © Treehotel Harads
www.treehotel.se

Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.