Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Poujoulat header
scroll down

Kon­tor med en speciell feel­go­od-atmos­fär

RIKA DOMO pelletskamin garanterar behagliga temperaturer och vardagsrumskänsla för kontorspersonalen på Poujoulat BeLux.

Så här arbetar man: hos Poujoulat BeLux, en tillverkare av rökrör och skorstenar i Nivelles, Belgien, installerades en RIKA DOMO under den nyligen genomförda renoveringen av kontorsbyggnaden. Personalen har det nu inte bara mysigt och varmt, utan känner sig också som hemma.

Stroomop, RIKA:s importör i Belgien, och Poujoulat BeLux har haft ett framgångsrikt samarbete i flera år och är experter på uppvärmning. Från bostadshus till stora industriföretag - Poujoulat BeLux har rätt applikation för varje projekt. När det gäller individuell uppvärmning ligger fokus främst på trä- och pelletsbränslen. Båda företagen förmedlar samma budskap till omvärlden: Uppvärmning med biomassa är framtiden. Med detta i åtanke producerar Poujoulat BeLux också sin egen biomassa i Frankrike sedan ett antal år tillbaka för att garantera bränslen av högsta kvalitet och därmed minimera utsläppen. Med sin expertis utvecklar de värmesystem för miljövänlig och effektiv användning.

DOMO
DOMO som designelement och värmekälla.

Uppvärmning på kontoret - tyst och effektivt

När Poujoulat BeLux presenterade sina renoveringsplaner hade de redan bestämt sig för att stänga av sin gaspanna. De ville också kommunicera internt att deras hjärta klappar för biomassa. Eftersom fasaderna är tilläggsisolerade och kontoren är väl tätade, räcker DOMO pelletskamin som huvudvärmesystem även under en kall vinter. Med en värmekapacitet på 10 kW värmer DOMO i första hand det 170 m² stora kontorsrummet på den L-formade bottenvåningen. Dessutom når dock tillräcklig värme även korridoren. Uppvärmningstider och effekt är programmerade för en konstant rumstemperatur på 22°C under dagen och 15°C på natten. För detta måste pelletstanken fyllas på ungefär en gång i veckan.

Det främsta skälet till att välja en RIKA pelletskamin var att den är särskilt tyst. Detta var en avgörande punkt och ett krav för att alla skulle kunna fortsätta att arbeta koncentrerat. Under rasterna står medarbetarna gärna runt kaminen, småpratar och njuter av de vackra, tysta lågorna och känner den behagliga strålningsvärmen. Pelletskaminen imponerar även estetiskt, eftersom den enkla designen matchar den moderna och funktionella inredningen. I kombination med rökröret, de färgade fästena och vägggaveln fungerar kaminen också som en galjonsfigur och visar att den inte bara kan användas som värmekälla, utan också som ett mångsidigt designelement.

Nachfüllen beim Pelletofen DOMO
Påfyllning av pellets går snabbt och enkelt.

Ytterligare två kaminer i planering

Det nya värmekonceptet har visat sig fungera bra - så det är inte konstigt att man beslutade att installera ytterligare två RIKA-kaminer i de kommande moderniseringsåtgärderna. På byggnadens första våning kommer det i framtiden att finnas ett utbildningscenter för montörer och planerare, med rum för teoretisk och praktisk undervisning. Även dessa rum ska värmas upp med en DOMO. I entréhallen planeras den modulära vedkaminen CONNECT WOOD att ge mysiga sittplatser med sina tillbehör, vilket ger gäster och kunder lite komfort medan de väntar.

Pelletofen im Büro
DOMO kopplar samman: Kaffepauserna tillbringas ofta tillsammans framför kaminen.


copyrigth FORT 07

Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.