Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Kachilodge Nightshots1 Jay Chen
scroll down

Futur­is­tiskt lyxläger i saltök­nen i Bolivia värms upp med RIKA pel­let­skamin­er

Ett lyxigt läger för äventyrare ligger mitt i Bolivias saltöken. I denna unika turistattraktion garanterar pelletskaminerna RIKA LIVO och DOMO behagliga temperaturer och en mycket speciell välbefinnandefaktor, särskilt på natten.

I sydvästra Bolivia ligger världens största saltöken. Med en yta på 10 582 kvadratkilometer är "Salar de Uyuni" nästan lika stor som den tyska delstaten Baden-Württemberg. Otaliga äventyrare och resenärer beundrar naturupplevelser som ångande gejsrar, kaktusöar och flamingoflockar vid foten av vulkanen Tunupa.

I maj 2019 öppnade ytterligare en turistattraktion här, Kachi Lodge. Lyxlägret består av flera vita kupoler vars ytor är indelade i platta trianglar. För att skydda den ömtåliga jorden i saltöknen vilar kupolerna på träplattformar som är förbundna med en halvcirkelformad gångväg och därmed förblir tillgängliga även under regnperioden.

Kachi Lodge in Bolivien: mit RIKA Pelletöfen beheizt.

Matematisk elegans mitt i ett overkligt landskap

Tack vare sin naturliga form smälter Whitepods perfekt in i omgivningen. Domens fackverkskonstruktion följer den så kallade geodesiska principen från den amerikanske arkitekten Richard Buckminster Fuller. Det ovanliga rumsliga konceptet erbjuder många fördelar när det gäller stabilitet, ljusinsläpp och luftcirkulation. Det är därför det har en särskilt trevlig och inbjudande effekt på många människor. Invändigt erbjuder lodgen samma komfort som lyxiga hotellrum: Varma färger, stämningsfull belysning och mycket trä skapar en stilfull och samtidigt mysig atmosfär. Genom de stora fönsteröppningarna kan gästerna beundra landskapet på dagen och stjärnhimlen på natten. Uppvärmningen sker med de innovativa pelletskaminerna LIVO och DOMO som installerats av RIKA:s schweiziska premiumpartner Batifeu.

Batifeus huvudkontor ligger i Collombey-Muraz i kantonen Valais. Tack vare sitt regionala läge, en högkvalitativ och smakfull presentation av hela produktsortimentet och en exceptionell försäljningsstrategi har Batifeu blivit ett av RIKA:s starkaste partnerföretag sedan 2016. Som fullserviceleverantör från leverans, montering och service till underhåll tog Batifeu också hand om den komplexa logistiken som transporten till Bolivia och installationen på plats innebar.

Imposanter Ausblick in der Kachi Lodge.
RIKA Pelletöfen beheizen Luxus-Camp in der Salzwüste Boliviens.
Warme Nächte in Boliviens Salzwüste dank RIKA Pelletöfen.
Modern und traditionell zugleich: das Interieur der Whitepods in der bolivianischen Salzwüste.
Kachi Lodge in der Salzwüste
RIKA Pelletofen beheizt den White Pod in Boliviens Kachi Lodge.


Bilder: (c) Kachi Lodge - Bolivia 2019; (c) fantastisk flykt

Läs mer om saltöknen "Salar de Uyuni" på wikivoyage.
Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.