Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Header blog vereecken be
scroll down

1 kon­tor, 2 vux­na, 4 barn och 3 pel­let­skamin­er

Olivier Vereecken och hans familj flyttade in i en herrgård i Wavre, Belgien, för fem år sedan. Då valde han två pelletskaminer från RIKA eftersom de är enkla att använda och mycket tysta i drift. Nu följer den tredje kaminen.

Fyra barn och två vuxna bor i det ståtliga huset, där även Olivier Vereeckens marknadsföringsbyrå FLOW STUDIO har sitt kontor. "Det är alltid något på gång här. Vi bor och arbetar i vårt hus, det är alltid folk som kommer och går. Det är en stor fördel att ha flera rum fördelade på olika våningar", säger Olivier Vereecken och fortsätter: "När det gäller energiförsörjningen finns gaspannan fortfarande kvar, men den har inte använts på länge. Anledningen till detta är naturligtvis kostnaden, men också den lägre effektiviteten jämfört med en pelletskamin, för att inte tala om den tid det tar att få igång den. Därför valde vi två RIKA-kaminer. Köket, mötesplatsen, värms upp med en RIKA CONNECT PELLET med MULTIAIR - vårt vardagsrum med värmeinsatsen INTERNO. Vi når en rumstemperatur på 22 grader på mindre än tjugo minuter."

Inbjudande atmosfär

Köket är den plats där familjen regelbundet sitter ner tillsammans. På morgonen är det redan mysigt och varmt - de bästa förutsättningarna för en mysig frukost. Men Olivier gillar också att träffa sina kunder där, den trevliga känslan är mycket uppskattad. "Mina kunder njuter av den mysighet och värme som vår CONNECT PELLET utstrålar. Och de är alltid förvånade över hur tyst kaminen är i drift", säger Olivier glatt. Kaminen är aldrig uppvärmd mer än en timme åt gången, tillägger han, och värmen som också når matplatsen via MULTIAIR anslutningsrör räcker mycket länge.

CONNECT PELLET modulär pelletskamin med MULTIAIR-design
Det rymliga kök-vardagsrummet, familjelivets nav, berikas också av kaminen CONNECT PELLET med MULTIAIR-funktion, som förser matplatsen med extra värme.

Cocooning pur

På övervåningen visade sig värmeinsatsen INTERNO vara lämplig. Den installerades i en gammal öppen spis och drivs även med pellets. Kaminen understryker den gamla byggnadens charm och ger den samtidigt ett modernt utseende. Oliviers yngste son har förvandlat den till ett lekrum och ett kreativt utrymme, han trivs väldigt bra där. För hans föräldrar är det den perfekta platsen att läsa, koppla av och njuta av värmen.

INTERNO pelletsvärmeinsats integrerad i en öppen spis
Retreat: Den tidigare öppna spisen har moderniserats tekniskt med INTERNO pelletsvärmeinsats - men har ändå behållit sin charm.
Pelletsvärmeinsatsen kan fyllas på från framsidan
INTERNO kan öppnas framifrån och är därmed lätt att fylla med pellets.
En pelletskamin ger värme och avkoppling.
Olivier tycker att det är lätt att koppla av här och får den ro han behöver för att fördjupa sig i sin läsning.


Pelletskamin nummer

"I framtiden vill vi flytta vårt kontor till en angränsande byggnad, så vi beställde en tredje pelletskamin, en LIVO, från vår återförsäljare Michael Loits. Vi var mycket nöjda med vårt första köp, så det var klart från början att vi skulle välja en RIKA-kamin igen, säger Olivier, som redan ser fram emot sitt nya projekt. "Det ursprungliga projektet hade dock inte varit helt enkelt. Husets storlek och särskilt de höga taken var en utmaning. Den andra var luftflödet från köksfläkten i köket. I slutändan fanns det dock inget tryckfall någonstans, kaminerna fungerar perfekt och installationerna utfördes mycket professionellt," Olivier är mer än nöjd.

Pro pellets

Olivier är entusiastisk över pellets och anser att de är det perfekta alternativet till konventionella bränslen. Särskilt för någon som bor i stadens centrum, säger han, är denna form av uppvärmning med ved idealisk. "Hela familjen älskar våra pelletskaminer, de är enkla att hantera, effektiva och säkra - och den värme och atmosfär som de skapar är helt enkelt unik", säger han i sin avslutande summering om pelletskaminer.

Bilder: Copyright FORT 07

Kategorie Referenser
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.