Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
Neu paro steinweiss ambiente V3 1
scroll down

Två i ett: PARO ger fri­het med uppvärmn­ing

Kombinationskaminen PARO kombinerar på ett unikt sätt fördelarna med bekväm pelletsdrift med traditionen av klassisk vedeldning. Den nya PARO-serien övertygar dessutom med en ännu tystare drift och ett ännu vackrare flammönster, som skapar en mysig atmosfär i varje rum.

Att kunna värma på två populära sätt med en och samma kamin ligger i tiden och tilltalar alla som vill vara självständiga och flexibla. Det dubbla värmesystemet gör det möjligt att välja bränsle efter tillgång och personliga preferenser. Ved skapar en traditionell atmosfär och är regionalt tillgängligt, klimatneutralt och kostnadseffektivt. Trä har dessutom den stora fördelen att det går att värma utan el, vilket garanterar en behaglig värme även vid energibrist eller strömavbrott. Den helautomatiska pelletsdriften ger dessutom maximal komfort och kontinuerlig värmeeffekt. Med touchdisplayen kan alla funktioner styras intuitivt i pelletsläge; fjärråtkomst (tillval med RIKA FIRENET) är också möjlig via vilken internetaktiverad slutenhet som helst eller till och med via röst (RIKA VOICE).

Den moderna PARO-serien uppfyller alla önskemål

Den framgångsrika brasvärmemodellen PARO lyser i en ny generation. Den eleganta designen, snabbtändningen och det nu standardintegrerade DAR-systemet, som möjliggör ännu tystare drift och ett mer attraktivt flammönster, gör PARO till sinnebilden för modern kaminestetik och innovativ funktionalitet. RIKA MULTIAIR-tekniken finns som tillval i denna PARO-serie, som kan eftermonteras när som helst tack vare fasta anslutningar. Med RIKA MULTIAIR kan upp till tre rum värmas upp samtidigt. RIKA MULTIAIR är tyst och kan därför installeras i alla bostadsområden utan begränsningar.

RIKA Multiair
RIKA MULTIAIR

Hållbar värme och minimerad förbrukning

I en tid då miljömedvetenhet, bränsletillgång, kostnader och energieffektivitet blir allt viktigare, visar sig kombikaminen vara det rätta svaret på hållbar rumsuppvärmning. RIKA:s värmeteknik utlovar låga utsläpp och ekonomisk energi- och bränsleförbrukning.

Så fungerar en kombikamin

Teknisk sofistikering möjliggör enkel drift och maximal nytta. Att växla mellan ved- och pelletseldning kräver varken byte eller konvertering av kaminen. Kaminerna har helautomatisk bränsleavkänning: om vedeldningen slocknar, växlar kaminen automatiskt till pellets. Förbränningsluftvolymen i kombikaminer regleras alltid automatiskt, oavsett vilken typ av bränsle som används.

Kombikaminens fördelar i korthet

  • Tyst drift
  • Effektiv och flexibel uppvärmning
  • Automatisk bränsleavkänning och reglering av lufttillförseln
  • Största möjliga oberoende
  • Enkel styrning via pekskärm, mobiltelefon, surfplatta (tillval med RIKA FIRENET) etc. i pelletsläge
  • Uppvärmning av upp till tre rum samtidigt via RIKA MULTIAIR
  • Minimerat underhåll tack vare självrengörande intervallsystem med askutmatning via lutande galler
  • Optimal tid för påfyllning signaleras
"Med den nya generationen av PARO kombiugnar har vi tagit ett viktigt steg som höjer ribban för kvalitet och prestanda till en ny nivå." Karl Philipp Riener, RIKA:s ledningsgrupp

"RIKA kombiugnar kombinerar tradition och modernitet och övertygar med mångsidighet, oberoende och långsiktig energieffektivitet." Andreas Bloderer, RIKA Produktlednin
Kategorie Innovationer
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.