Katalog
KONFIGURATOR
SÖK
KATALOG
RIKA Team bei Fabrik 2020
scroll down

Fac­to­ry2020-tävlin­gen — priset för den bäs­ta pro­duk­tio­nen

Med det framgångsrika deltagandet i FABRIK2020-tävlingen bevisar RIKA-teamet återigen hur innovativa produktionsprocesserna är vid RIKA-fabriken i Adlwang.

RIKA var ett av många företag som deltog i den välkända FABRIK2020-tävlingen. Tillsammans med INDUSTRIEMAGAZIN utser Fraunhofer Austria den mest innovativa produktionen i Österrike i FABRIK2020-tävlingen. Fraunhofer Austria är en del av den största europeiska organisationen för tillämpad forskning och utvecklingstjänster. I år utlystes tävlingen för 10:e gången. RIKA:s produktionsanläggning i Adlwang var den första som ställdes inför Fraunhofers expertteam. Efter många fler utvärderingsrundor ...

... stod klart i början av augusti: RIKA är ett av de 5 bästa produktionsbolagen i Österrike. Även om det inte riktigt räckte till första plats är RIKA:s produktionschef Tomislav Dramac med rätta stolt: "Vi tävlar här med toppföretag från branschen. Detta visar den höga nivån på brasvärmeproduktionen på RIKA".

Fraunhofer expertteam och RIKA team i Adlwang

Framtidens produktion

Produktionsanläggningen i Adlwang lanserade redan i början av 2018 ett enastående digitaliseringsprojekt med investeringar i toppmodern Industri 4.0-teknik. Till exempel transporterar förarlösa transportsystem ugnskomponenter eller senare den färdigmonterade ugnen från en produktionsstation till nästa helt autonomt. Dessutom drar de anställda nytta av ett digitalt assistanssystem som hjälper dem med monteringen direkt på deras arbetsplats via surfplattor. En viktig fördel är att detta eliminerar potentiella monteringsfel och säkerställer den utmärkta produktkvaliteten hos RIKA:s ugnar. På samma sätt registreras alla produktionsdata för en kamin digitalt i realtid, vilket säkerställer fullständig datakvalitet och möjliggör olika Big Data-analyser.

Effektiv produktion genom motiverade medarbetare

RIKA övertygar inte bara med smarta automationsprocesser och digitaliseringen av arbetsflöden, utan också med sin konsekventa inställning till avfallsfri produktion. Grunden för framgång är en innovativ ledningsstrategi där hela RIKA-teamet är involverat. Tomislav Dramac vet "att ett motiverat och högpresterande team är förutsättningen för en effektiv och högkvalitativ produktion."
RIKA erbjuder sina anställda attraktiva arbetstider och sociala förmåner som subventionerade måltider och företagsfester.

RIKA krav på framgång

"Vi vill förbli en av de bästa och mest innovativa tillverkarna av värmeapparater när det gäller värdeskapande", säger RIKA:s VD Karl Riener som vägledande princip för 2021.
För att komma närmare detta visionära, självpåtagna mål har många innovationer redan implementerats i produktionsprocesserna, till exempel i organisationen av arbetsplatser eller installationen av ergonomiska arbetsstationer.

Zero emission factory

RIKA-fabriken i Adlwang kännetecknas inte bara av moderna och effektiva produktionsprocesser, utan också av en särskilt miljövänlig kamintillverkning. Målet är att RIKA-kaminerna ska tillverkas med så lite CO2-utsläpp som möjligt. "Vi går vidare med våra visioner om "nollutsläppsfabriken" och är hållbart engagerade i att minska miljöpåverkan från vår produktion", säger Peter Schwarzenbrunner, platschef för RIKA.

Du kan läsa hela artikeln i branschtidningen här.

Kategorie Innovationer
RIKA

RIKA

Kontaktformulär

Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och med största omsorg. Genom att skicka in detta formulär godkänner du den grundläggande dataskyddsförordningen och överföringen av dina personuppgifter till våra RIKA-återförsäljare.

Ditt meddelande har skickats in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.
Tyvärr har överföringen av din förfrågan inte fungerat. Vänligen försök igen.