scroll down scroll down

PRIMÄR VÄRME

Tänd en brasa i ditt hem med RIKA pelletskaminer. Varje RIKA pelletskamin erbjuder maximal komfort, tidlös design, effektiv prestanda och är behagligt tyst i drift. Besök en av våra utvalda återförsäljare nära dig och upptäck kvaliteten hos RIKA.

KOM­FORT

Med en RIKA pelletskamin upplever du maximal komfort. Tack vare innovativ teknik blir uppvärmningen ett nöje. Du kan enkelt styra alla funktioner via pekskärmen och RIKA Firenet. Automatiserade processer och extremt användarvänlig drift säkerställer snabbt behaglig och önskad värme i ditt hem.

UPPTÄCK KOMFORT

EFFEK­TIVITET

Pellets består av komprimerade trärester och kännetecknas av ett högt energiinnehåll. Kaminen är konstruerad för att effektivt utnyttja energin i pelletsen för att generera värme, vilket möjliggör effektiv rumsuppvärmning med låga utsläpp.

UPPTÄCK EFFEKTIVITET

MATE­RI­AL­STYR­KA

Kvalitet är högsta prioritet för RIKA-kaminer. Högkvalitativa material och utförande garanterar säker och läckagefri drift - i åratal och med minimalt underhåll.

Upptäck materialstyrka

UTHÅL­LIGHET

RIKA kaminer är tillverkade av särskilt starka material, är läckagesäkra och vridfria. Användningen av gjutna delar och natursten garanterar också långvarig drift.

Upptäck UTHÅLLIGHET

HUR FUNGER­AR EN PEL­LET­SKAMIN?

De rymliga pelletsbehållarna i RIKA:s pelletskaminer har plats för upp till 50 kg pellets, vilket möjliggör särskilt långa påfyllningsintervaller. Tack vare de stora öppningarna är påfyllningen bekväm, medan pelletsen i uppvärmningsläge kontinuerligt transporteras in i förbränningskammaren via en skruvtransportör.

Varje pelletskamin från RIKA kan drivas oberoende av den omgivande luften, och alla processer styrs helt automatiskt. Dessa egenskaper garanterar bekvämlighet, ekonomisk förbrukning och miljövänlighet.

Med det helautomatiska styrsystemet i RIKA:s pelletskaminer sker förbränningen utan manuell reglering. Från bränsletillförsel till lufttillförsel sker allt automatiskt, optimerat för maximalt bränsleutnyttjande och minimala utsläpp.

SVERIGE SUB­VEN­TIONER­AR 30.000 SEK FÖR PEL­LET­SKAMIN­ER

Den svenska regeringen stödjer övergången från konventionella energikällor till miljövänliga uppvärmningssystem som pelletskaminer med ett generöst bidrag på upp till 30 000 SEK. Detta banbrytande beslut understryker inte bara hur angeläget det är med en hållbar energiomställning, utan också pelletskaminernas viktiga roll.

Mer om subventioner

FÖRDE­LAR MED PEL­LET­SKAMIN­ER

En pelletskamin kombinerar atmosfären hos en traditionell vedeldad kamin med den senaste tekniken och utmärkt användarvänlighet.

UPPVÄRMNINGSTIDER

Med en RIKA pelletskamin kan du styra uppvärmningstiderna helt efter dina önskemål. Du kan till exempel ställa in pelletskaminen så att den är behagligt varm innan du går upp på morgonen och tänder igen först när du kommer hem. Du kan skapa ett inomhusklimat som passar din livsstil perfekt, precis som du vill.

RUMSTEMPERATUR

En pelletskamin från RIKA ger exakt värmeeffekt tack vare automatisk justering av rumstemperaturen. Välj bara önskad temperatur och pelletskaminen reglerar sig själv - för ett mysigt hem, alltid med perfekt temperatur. En speciell rumsgivare styr förbränningsprocessen för att hålla den önskade rumstemperaturen konstant.

FIRENET

Med RIKA FIRENET har du full kontroll över din pelletskamin - styr och reglera den när du vill från vilken PC eller mobil enhet som helst med internetuppkoppling. Den kan bekvämt styras via webbläsaren, oavsett operativsystem eller app. Allt du behöver är ett användarkonto på RIKA FIRENET-webbplatsen och dina data överförs säkert via SSL.

MULTIAIR

Med RIKA MULTIAIR kan du värma upp till tre rum samtidigt. Tekniken transporterar uppvärmd luft från kaminen via anslutningsrör till ytterligare två rum, som värms upp på detta sätt. En RIKA pelletskamin ger mysig värme som kan användas i flera rum tack vare MULTIAIR. Den tystgående driften möjliggör flexibel installation i alla bostadsområden.

EN VÄRLD AV UGNAR ATT BLÄD­DRA BLAND

I vår aktuella katalog hittar du alla modeller av pelletskaminer samt intressanta fakta om våra produkter och innovationer. Du kan bläddra i katalogen online, ladda ner den som PDF eller, på begäran, skickar vi dig gärna ett gratis exemplar per post. Låt oss inspirera dig!

TILL RIKAS KATALOG
1 KONTOR, 2 VUXNA, 4 BARN OCH 3 PELLETSKAMINER

1 KONTOR, 2 VUXNA, 4 BARN OCH 3 PELLETSKAMINER

"Hela familjen älskar våra pelletskaminer, de är enkla att använda, effektiva och säkra - och den värme och atmosfär som de skapar är helt enkelt unik."

Till bloggen
DOMO från RIKA är mer än bara en värmekälla.

DOMO från RIKA är mer än bara en värmekälla.

Pelletskaminen passar perfekt in i det övergripande konceptet och erbjuder den stora fördelen att den kan styras online när som helst och var som helst med RIKA FIRENET.

Till bloggen
#RIKAFEELING I SVERIGE - UPPLEV VÄRMEKOMFORTEN

#RIKAFEELING I SVERIGE - UPPLEV VÄRMEKOMFORTEN

"Vår RIKA CONNECT WOOD braskamin står inte bara för högsta design, utan också för hållbar värme. Dess design och funktionalitet skapar en härlig atmosfär till vårt hem en speciell touch."

Till bloggen

Våra pelletskaminer för ditt hem

Hitta din perfekta RIKA pelletskamin för mysiga stunder och långvarig, behaglig värme.

NY

CONNECT PELLET

INDIVIDUELLT KONFIGURERBAR. MODULPRINCIPEN INNEBÄR ATT DET INTE FINNS NÅGRA GRÄNSER FÖR DIN KREATIVITET.

mer info
NY

CONNECT PELLET EDGE

HÖRNVYN VID CONNECT PELLET SKAPAR ÄNNU MER VARIATION OCH HELT NYA PERSPEKTIV PÅ FLAMSPELET.

mer info
NY

PRIMO

HELT ENKELT BRA.

mer info

DOMO

HÖGTEKNOLOGI I PERFEKT FORM. DET BÄSTA AV RIKAS INNOVATIONER KOMBINERAT I EN UGN.

mer info

DOMO BACK

UPPVÄRMNING OCH BAKNING I ETT. MED ETT BAKFACK OCH TEMPERATURKONTROLL KAN VÄRMEN ANVÄNDAS TVÅ GÅNGER.

mer info

SONO

VÅR "LILLA" HÖJDPUNKT. PLATSBESPARANDE DIMENSIONER I KOMBINATION MED ELEGANT DESIGN.

mer info

SUMO

NJUT AV LÅGORNA UNDER LÅNG TID. MED EXTRA STOR PELLETSBEHÅLLARE FÖR AVSLAPPNAD UPPVÄRMNING.

mer info

FILO

ENKEL OCH MÅNGSIDIG. KUBISK DESIGN OCH MÅNGA ALTERNATIV FÖR SIDOPANELER FÖR ATT PASSA VARJE STIL.

mer info

COMO II

TIDLÖS OCH MODERN. NATURSTENEN SKAPAR KONTRASTER.

mer info

REVO II

KRAFTFULL OCH ELEGANT PÅ SAMMA GÅNG. NATURSTENEN RAMAR SKICKLIGT IN ELDSPELET.

mer info

CORSO

UTAN HÖRN OCH KANTER. ELD I PERFEKT RUND FORM.

mer info

COSMO

EN RUND SAK. KLASSISK FORM, NYTOLKAD.

mer info

LIVO

HELT ENKELT VACKER, HELT ENKELT ANNORLUNDA. MÅNGA SMÅ FÖRBÄTTRINGAR GÖR SKILLNADEN.

mer info

PARO

VÄRM PÅ DET SÄTT DU VILL. PELLETS OCH VED KOMBINERAT I EN OCH SAMMA KAMIN.

mer info

INDUO II

TVÅ BRÄNSLEN BLIR ETT. DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR KOMBINERAT I EN KAMIN.

mer info

HIT­TA EN ÅTER­FÖRSÄL­JARE NÄRA DIG

Låt oss övertyga dig om den höga kvaliteten på våra kaminer - våra RIKA partners i ditt område är alltid tillgängliga för att ge dig personlig rådgivning. Se våra kaminer med egna ögon, få personlig rådgivning och hitta den perfekta kaminen.